diumenge, 30 de desembre del 2012

Un adéu de reflexions

Aquesta és la última entra de COED i GITIC i m'agradaria dedicar-la a fer una reflexió sobre aquestes dues assignatures i sobre el que m'han aportat al llarg d'aquest semestre.

Primer de tot, començaré per l'assignatura de GITIC. Personalment, al principi he de reconèixer que no hi vaig veure molta utilitat en aquesta assignatura per la carrera que estava començant, però ara veig que realment no era conscient de la importància que tenen les TIC a l'aula. Ser mestre no consisteix només en fer classe any rere any, sinó que, com tots sabem, vivim en una societat que canvia constatnment, i precisament l'educació és un dels àmbits que més està sotmèsa a aquests canvis. És per això que els mestres, més que ningú, han d'estar al corrent d'aquests canvis i  han de voler que arribin als seus alumnes perquè aquests puguin desenvolupar-se tecnologicament i no es quedin estancats en l'era tradicional.  Però perquè això sigui possible, els mestres s'han de formar i han de saber introduir aquests nous canvis a les aules i aconseguir que els alumnes cada cop més, tinguin més facilitats en introduir les tecnologies en l'àmbit educatiu. 
Així doncs, crec que aquesta assignatura em servirà tant ara com en un futur i la veritat és que he de reconèixer que gràcies a GITIC ara ser fer coses que abans no s'havia i ni tant que exisitien, i, per tant, m'ha facilitat molt la feina, sobretot els treballs en grup.


Finalment, pel que fa a COED, és una assignatura que considero que ha estat molt dinàmica i entretinguda. Crec que totes les matèries es poden donar de moltes maneres i que aquesta en concret és la típica assignatura que tot professor aprofita per deixar anar tota la teoria sense més, però, no ha estat el cas. Hi ha hagut teoria, però sobretot pràctica, és a dir, que l'adquisició de nous coneixement ha estat per mitjà de la posada en pràctica de la gran majoria d'aspectes treballats a classe. 
És cert que molts dels aspectes treballats ja les havíem tocat durant el Batxillerat, sobretot, però de totes formes els hem tractat de manera diferent, cosa que ha fet que no resultés repetitiu i que acabessim d'aprofundir en aquests.


Pel que fa al bloc en concret, crec que es una bona forma d'exercitar la nostra constància, és a dir, l'objectiu d'aquest bloc era anar-lo actualitzant a mesura que passaven els dies i fèiem classe i crec que en aquest aspecte he estat constant. Penso també que ha servit per repassar, inconscientment, allò que havíem fet a classe, ja que estas explicant amb les teves paraules allò treballat i, per tant, estàs veient si ho has entès o no. Per acabar, he de dir que  aquest bloc està tancat pel que fa a la publicació de noves entrades, però se del cert que em servirà per repassar tot allò que hem fet, ja no només de cara a l'examen, sinó també al llarg del curs i de la carrera.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada