diumenge, 28 d’octubre del 2012

Mapes organitzatius

A les últimes classes de GITIC vam treballar dues eines molt similars, ja que ens ensenyen a organitzar la informació de manera molt visual. Estic parlant de CmapTools i Pearltrees. Ambdues, per això, es diferencien ja que la primera d'elles serveix més per crear mapes conceptuals en si, i la segona per organitzar la informació en carpetes a partir d'un mapa conceptual.


Així doncs, endinsem-nos més a fons en aquestes dues eines. D'una banda, trobem l'eina de CmapTools, la qual ens ajuda a tenir un esquema visual de tots aquells conceptes treballats. En aquest cas, n'hem creat un per tots els conceptes treballats a GITIC que ens permet, amb un ràpid anàlisi ,recordar tot allò practicat. Aquesta eina, però, no es limita simplement a un mapa de conceptes, sinó que dins de cada concepte hi pot haver un enllaç que t'envii cap a la informació a la qual estas fent referència, fet que et permet ampliar certs aspectes sense que estigui mostrat explícitament.

Mapa conceptual de Mariona Corominas Estivill
D'altra banda, trobem l'eina de Pearltrees, la qual et permet crear un mapa conceptual on cada "perla" és una carpeta on hi pots anar introduïnt webs que consideris interessants i que no han de ser obligatoriament d'usuaris coneguts, sinó que escrius en el cercador allò que t'interessi trobar i ho guardes per després posar-ho en el teu mapa. Poc a poc, vas creant un arbre de "perles" on dins de cada una hi ha, o bé, més "perles", o bé, un enllaç que et portarà a una pàgina web.

Pearltrees de Mariona Corominas Estivill


Per més informació, podeu visitar el bloc d'en Josep Duran, on explica detalladament aquestes dues eines.

1 comentari:

  1. Molt bona i clara explicació sobre els Mapes conceptuals i de la relació amb un dels marcadors socials.

    ResponElimina